Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
Nieuwsbrief September 2018

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden een NNvT congres heeft bezocht. Wilt u geen informatie meer ontvangen over het volgende NNvT congres, dan kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden.

Save the date: NNvT congres 2019

Save the date: NNvT congres 2019

Op vrijdag 15 februari 2019 wordt voor de vijfde keer het NNvT congres georganiseerd door het Nederlands Netwerk voor Tabaksonderzoek in Utrecht.

Ben jij:

  • wetenschappelijk onderzoeker op het brede terrein van nicotine, tabak en gezondheid (o.a. neurologisch, psychologisch, epidemiologisch, farmacologisch en beleidswetenschappelijk);

  • nieuwsgierig en wil je bijblijven met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tabaksonderzoek;

  • benieuwd naar wat andere tabaksonderzoekers in Nederland doen en wie dat zijn;

  • toe aan een interactieve en informele dag met collega's?

Dan ontmoeten wij je graag bij het vijfde NNvT congres op vrijdag 15 februari 2019 in hartje Utrecht bij de Zilveren Vosch.

Lees verder

Indienen Abstracts

Abstracts voor presentaties van onderzoek op het brede terrein van tabaksonderzoek kunnen tot en met 1 november 2018 worden ingediend bij info@nnvt.org. Gebruik hiervoor het abstractformulier van de NNvT website.

De abstracts worden beoordeeld door de NNvT Programma Commissie die beslist met welke voorstellen voor presentaties een goed congresprogramma kan worden samengesteld. Op basis van wetenschappelijke kwaliteit en relevantie van de abstract kun je worden uitgenodigd voor een presentatie in een van de sessies of voor een posterpresentatie.

In het bijzonder nodigen wij abstracts uit die betrekking hebben op de volgende onderwerpen. Maar ook andere onderwerpen zijn natuurlijk welkom.

  • Interventies om te voorkomen dat jongeren beginnen met roken

  • Effectiviteit van gedrags- of omgevingsinterventies, mede ook in het kader van de Rookvrije Generatie
  • Verbeteren van bereik en gebruik van effectief bewezen interventies, met speciale aandacht voor groepen waar veel gerookt wordt of het probleem van het roken relatief zwaar weegt (laag-opgeleiden, mensen met psychische problemen, mensen met een co-morbiditeit, mensen met een dubbele verslaving, zwangere vrouwen, jong volwassenen).

  • Sociale en politieke determinanten van de totstandkoming van of implementatie van nationaal en lokaal tabaksbeleid, waaronder de rol van de tabaksindustrie.

Klik hier voor meer informatie, richtlijnen en het abstractformulier

U kunt contact opnemen via info@nnvt.org

Powered by Aan Zee