Bekijk de online versie.
Nieuwsbrief HOS - november 2019

30 jaar DGSG

30 jaar DGSG

Op 21 november jl. mochten wij ons verjaardagfeestje vieren in aanwezigheid van velen van jullie. En wat was het leuk! We hadden plenaire presentaties van Peter Munters van het ministerie van VWS en Wilco Schilthuis van GGD Amsterdam die vertelde over zijn jarenlange ervaring met De gezonde school en genotmiddelen in de praktijk. Er waren fijne workshops over onze nieuwste interventies Samen Fris, Take it Personal en Gamen. En bovenal genoten we van een positieve sfeer in een leuke setting!

Een paar quotes over de dag:
"Ik ben 20 jaar geleden met DGSG begonnen, ik vind het zo leuk om het feestje mee te vieren"
"Goed om alle ontwikkelingen van het programma te horen, nu kan ik het veel beter in perspectief plaatsen"
"Ik vond het een goeie combinatie van inhoud en vieren"
"Ik ben heel blij met de nieuwe naam en lay-out, het ziet er heel fris en modern uit!"

Met trots kijken we terug en blikken we vooruit. Bekijk hier het interview met collega's Jeroen Lammers en Marianne Maat.

Namens het gehele team : bedankt voor jullie aanwezigheid! Zonder jullie hadden we dit feestje niet kunnen vieren. 

En nu ... Helder op School

En nu ... Helder op School

Op het feest van ons 30-jarig bestaan, vierden we ook onze nieuwe naam.
Vanaf heden heten we officieel Helder op School. De nieuwe naam werd feestelijk gelanceerd door de 'founder' van De gezonde school en genotmiddelen, Pieter Wetser. 

We hebben gekozen voor een nieuwe naam omdat de term 'genotmiddelen' niet meer van deze tijd is. Daarbij is gamen een nieuw thema, waardoor de oude naam de lading niet meer dekt. Met Helder op School hebben we een nieuwe, frisse naam die de komende (30) jaren mee kan. Het gaat over het helder formuleren van afspraken en het stellen van grenzen over roken, alcohol, drugs en gamen op school; en leerlingen die niet drinken, roken of gamen zitten helder in de klas! 

Nieuwe website

Nieuwe website

De afgelopen maanden, is naast alle voorbereidingen voor ons jubileumfeest, hard gewerkt aan het maken van een website voor Helder op School.

Met trots presenteren wij dan ook www.helderopschool.nl. De nieuwe website bevat naast alle informatie voor scholen, ook weer een toolkit voor onze preventiewerkers, waar jullie alle relevante tools en informatie kunnen vinden die nodig zijn voor de uitvoering van Helder op School.

We nodigen jullie van harte uit een kijkje te nemen op onze nieuwe website. Feedback is natuurlijk altijd welkom.

Nieuw e-mailadres Helder op School

Nieuw e-mailadres Helder op School

Als laatste nog twee huishoudelijke mededelingen:

  • het nieuwe e-mailadres van de helpdesk is helderopschool@trimbos.nl. Vanaf 1 januari aanstaande is dgsg@trimbos.nl uit de lucht.
  • opnieuw aanmelden voor onze nieuwsbrief via de nieuwe website is niet nodig. Wanneer je reeds ingeschreven stond voor de nieuwsbrief van DGSG, ontvang je vanaf heden gewoon de nieuwsbrief van Helder op School.