Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.

K&Z komt op voor de rechten van alle kinderen die medische zorg ontvangen in het ziekenhuis, thuis of ergens anders. Wij zijn de spreekbuis voor kinderen en ouders en bevorderen de kind- en gezinsgerichtheid van de zorg.

Oproep: gebruikt uw kind medicijnen?

Oproep: gebruikt uw kind medicijnen?

En hebt u wel eens op internet gezocht naar informatie over het medicijn wat uw kind gebruikt? De kans is groot dat u geen begrijpelijke informatie hebt kunnen vinden. Wij willen hier graag verandering in gaan brengen. Wilt u meedenken over betere informatie omtrent medicijngebruik bij kinderen? Of denkt u dat uw kind (vanaf 12 jaar) graag aan zo'n groepsgesprek deel zou nemen? Dan kunt u ons helpen door deelname aan een groepsgesprek!

Meer info & aanmelden? Klik hier

Zorgprofessionals gezocht!

Zorgprofessionals gezocht!

De Smiley, het landelijke keurmerk voor kind- en gezinsgerichte zorg van K&Z is er in drie gradaties: Brons, Zilver en Goud. Voor een Gouden of Zilveren Smiley vindt er onder meer een bezoek van ons visitatieteam plaats. Dit team bestaat uit een teamleider, een ervaringsdeskundige en een zorgprofessional. De zorgprofessional draagt bij aan de visitatie met als basis zijn of haar kennis en ervaring in de kindzorg. Deze rol wordt vervuld op basis van vrijwilligheid. Ben jij (jeugd/kinder)verpleegkundige/medisch professional maar werk je zelf níet op de kinderafdeling of de dagbehandeling van een ziekenhuis? Heb je affiniteit met onze doelstellingen en ben je een aantal dag(del)en per jaar beschikbaar? Stuur dan een e-mail en meld je aan!

 

Pilot SEH-Smiley

In september 2014 gaan we van start met de pilot voor de SEH-Smiley. Hiervoor zijn wij op zoek naar ziekenhuizen die interesse hebben om in dit stadium deel te nemen. Is uw ziekenhuis geïnteresseerd en wilt u meer informatie, neem dan contact op via info@kindenziekenhuis.nl.

 

Word donateur en ontvang ons magazine

Staan we al in uw agenda?

http://www.rechtenvanhetziekekind.nl/

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat het verdrag inzake de rechten van het kind werd ondertekend. Sindsdien is er wereldwijd veel ten goede veranderd, maar ook in het welvarende Nederland kunnen zaken nog beter. Met name rond de rechten van zieke kinderen is er nog veel te winnen. Daarom organiseren V&VN Kinderverpleegkunde, V&VN VOG, Stichting PAL, Kind & Ziekenhuis en KinderThuisZorg het congres '25 jaar Rechten van het (zieke) Kind' Komt u ook?

Meer info & aanmelden? Klik hier

K&Z Magazine augustus

K&Z Magazine augustus

In het aankomend magazine uitgebreid aandacht voor inzage in het eigen digitale patiëntendossier: voor kinderen en hun ouders is dit nog nergens mogelijk. Onder meer Marcel Heldoorn (NPCF), Hester Rippen (K&Z) en Jan Kremer (Radboudumc) schetsen de situatie vanuit hun visie en ervaring.

Meer info & magazine ontvangen? Klik hier

Powered by e-Vision