Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
  

Nederlandse biodiversiteit krijgt impuls dankzij Postcode Loterij

Wat een fantastische verrassing! SoortenNL, waar ook De Vlinderstichting onderdeel van is, kreeg deze week een cheque van één miljoen euro. Daarmee kan de komende drie jaar flink geïnvesteerd worden in bescherming van natuur in Nederland. 

Lees verder

Is uw tuin al vlinderklaar?

Vlinders leven van nectar, een zoete stof die in bloemen zit. Veel bloeit er nu nog niet. Maar binnenkort worden de eerste vlinders wakker. Zorg daarom voor een aantal vroege bloeiers in de tuin! De Vlinderstichting maakte een top 5 lentebloeiers.

Naar de top 5

Toekomst voor vlinders in Europa

In 2020 organiseert De Vlinderstichting het vierjaarlijkse internationale congres 'Future of Butterflies in Europe'. Deelnemers uit bijna dertig landen komen drie dagen bijeen om over de Europese vlinders en hun toekomst te praten. 

Lees verder

Europees vlindermeetnet groeit hard

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa gaan vlinders achteruit. Iedereen in Europa kan helpen om veranderingen bij te houden en en zo bij te dragen aan de bescherming ervan. De Vlinderstichting is daarom in veel Europese landen de samenwerking aangegaan.

Lees verder

Uw mening telt!

Al sinds 1987 biedt De Vlinderstichting het pakket Koolwitjes in de klas aan op scholen, buitenschoolse opvang en educatiecentra. Wij willen deze kinderen nog enthousiaster maken over vlinders en het beschermen ervan. De Vlinderstichting denkt er aan om dit vorm te geven via een donateurschap speciaal voor kinderen. En daarover horen wij graag uw mening.

Wilt u ons helpen? Via onderstaande link kunt u onze enquete invullen. Het duurt ongeveer 5 minuten. Onder de deelnemers wordt een leuke vlinderverrassing verloot.

Naar de enquete

Niet vergeten: Landelijke Vlinderdag op 7 maart!

Meer dan 600 enthousiaste vlinderliefhebbers.Prachtige vlinderfilms. Lezingen over de laatste stand van zaken. En volop gelegenheid om bij te praten of te snuffelen in de nieuwste boeken. Dat is de Landelijke Dag van De Vlinderstichting op zaterdag 7 maart 2020. U komt toch ook? 

Ja, ik doe mee

Op strooptocht

Vaak worden nachtvlinders gelokt met licht. Maar in het voorjaar kun je nachtvlinders beter verleiden met zoetigheid. Daarvoor gebruik je daarvoor een mengsel van stroop en suiker. Sommige nachtvlinderaars doen daar van alles bij, variërend van appelmoes en overrijpe bananen tot de meest exquise likeurtjes of andere alcoholica. Wie heeft het beste recept?

Lees verder

Veldgids Dagvlinders van Noordwest Europa

Met deze gids kan iedere liefhebber alle 150 soorten vlinders van Noordwest Europa snel en betrouwbaar herkennen. Gedetailleerde foto's van de boven- en onderzijde van de vlinders maken herkenning gemakkelijk. Met compacte informatie over de kenmerken, vliegtijd, zeldzaamheid en verspreiding.

Een betrouwbare vlindergids geschreven door topauteurs van De Vlinderstichting.

Naar de webshop

Powered by AanZee