Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.

K&Z komt op voor de rechten van alle kinderen die voor behandeling naar het ziekenhuis moeten. We zijn de spreekbuis voor kinderen en ouders en bevorderen de kind- en gezinsgerichtheid van de zorg.

Eerste Gouden Smileys aan ziekenhuizen uitgereikt.

Hester Rippen(directeur) en Mieke Schuurman (voorzitter) reiken de eerste Gouden Smileys uit

Op 13 februari zijn in het auditorium van het Tilburgse TweeSteden Ziekenhuis de eerste Gouden Smileys uitgereikt aan vijf ziekenhuizen. Ziekenhuizen kunnen een Gouden Smiley verdienen als ze voldoen aan de criteria voor kindgerichte zorg. Na een pilot met negen Nederlandse ziekenhuizen heeft Stichting Kind en Ziekenhuis de Gouden Smileys uitgereikt aan het Emma Kinderziekenhuis (Amsterdam), het Jeroen Bosch Ziekenhuis (Den Bosch), het Scheper Ziekenhuis (Emmen) het TweeSteden Ziekenhuis (Tilburg) en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (Utrecht).

Fotografie: Joost Pistorius

Lees verder & bekijk de reportage van I13 over de werkconferentie

Laatste dagen! Onderzoek naar ervaring kinderen op de Spoedeisende hulp.

Laatste dagen! Onderzoek naar ervaring kinderen op de Spoedeisende hulp.

Deze week is de laatste week dat de vragenlijsten over ervaringen op de Spoedeisende hulp online staat. De vragenlijsten zijn bedoeld voor kinderen, jongeren en hun ouders met ervaring op de Spoedeisende hulp. Stichting Kind en Ziekenhuis gebruikt de uitkomsten van het onderzoek om te komen tot critria voor een speciale Smiley voor de Spoedeisende Hulp. Wilt u de vragenlijst deze week nog invullen? Dat kan door op onderstaande link te klikken. Alvast hartelijk bedankt voor uw hulp!

Klik hier voor de vragenlijst (beschikbaar tot 8 maart)

Vrijdag 21 juni - Symposium Digitale zorg voor en rondom kinderen

Waarom is Stichting Kind en Ziekenhuis vooral geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van digitale zorg? Natuurlijk omdat kinderen de 'early adoptors' van veel van die techno-ontwikkelingen zijn. Daar kunnen wij als volwassen nog wat van leren. Maar bovenal omdat het kan bijdragen aan een betere beleving en kwaliteit van de zorg.

Op deze ochtend delen wij daarom graag een aantal inspirerende voorbeelden met u onder de bezielende leiding van Cathy van Beek, Raad van Bestuur UMC St.Radboud Nijmegen.

Nieuwsgierig? Klik dan hier voor meer informatie en aanmelden

Save the date! 2 oktober 2013 - Congres Zorgen in de 21ste eeuw

Op deze datum zal Kind en Ziekenhuis samen met V&VN VOG en Kinderverpleegkunde een congres organiseren onder het thema Zorgen in de 21ste eeuw.
Het congres vindt plaats in het NBC in Nieuwegein.
Meer informatie volgt in volgende nieuwsbrieven.

In K&Z Magagine

In K&Z Magagine

K&Z Magazine verschijnt straks weer in april.
Daarin natuurlijk ruim aandacht voor de ziekenhuizen die een gouden smiley hebben behaald voor hun kinderafdelingen
En verder leest u in het komende nummer meer over:

'Handicaps: voorkomen en creëren?'
Als vervolg op een opinieartikel in het decembernummer gaan we dieper in op de ethische en praktische kanten rond abortus bij het constateren van een aangeboren afwijking bij de 20-weken-echo. 

Transitie
Rond het achttiende jaar krijgen jongeren met een chronische aandoening te maken met de overgang van kinderzorg naar volwassenenzorg. Dat gaat niet altijd goed. In dit artikel leest u hier meer over!

Rubrieken
In rubriek "de verbetering" aandacht voor één van de ziekenhuizen die op de SEH 'roesjes' voor kinderen hebben geïntroduceerd, voor als er een breuk moet worden gezet of wond moet worden gehecht.
In rubriek "het onderzoek" aandacht voor de dosering van morfine op de intensive care voor baby's en kinderen tot drie jaar.

Word donateur en ontvang ons magazine

Powered by e-Vision