Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.

Open brief aan Marc Dullaert, Kinderombudsman

Open brief aan Marc Dullaert, Kinderombudsman

Stichting Kind en Ziekenhuis, Stichting PAL en V&VN Kinderverpleegkunde hadden sterk de behoefte om de scheidende Kinderombudsman te bedanken. Een open brief was het resultaat.

Lees de hele brief HIER

Concentratie van kindzorg: topzorg of kopzorg?

Ben jij als jongere regelmatig of wel eens langere tijd in het ziekenhuis geweest voor onderzoek of behandeling? Of is jouw kind voor langere tijd in het ziekenhuis (geweest)? Meld je dan aan voor ons GROEPSGESPREK op 1 maart in Utrecht

Klik HIER voor meer info

Steun voor ernstig zieke kinderen en hun gezin

Om ongeneeslijk zieke kinderen en hun gezinnen te informeren en ondersteunen zijn er nu twee websites met bijbehorende doosjes: Hou me vast en Vergeet me niet. Ze werden ontwikkeld door Stichting Palliatieve Zorg kinderen (PAL) - Kinderpalliatieve Expertise en KinderThuisZorg, samen met deskundigen en betrokkenen, waaronder Kind & Ziekenhuis.

Lees HIER verder

Thuis online je dossier bekijken

Zelf uitslagen bekijken, een behandelverslag lezen en een e-consult aanvragen: online inzage in het medisch dossier was al mogelijk voor alle patiĆ«nten van het UMC Utrecht vanaf zestien jaar. Nu hebben ook kinderen tot zestien jaar en hun wettelijk vertegenwoordigers toegang tot het patiĆ«ntenportaal.

Lees HIER verder

Blindedarmontsteking. Altijd opereren?

Het Kinderchirurgisch Centrum Amsterdam heeft een kleinschalig onderzoek gedaan naar non-operatieve behandeling van blindedarmontsteking bij kinderen. De resultaten zijn positief.

Lees HIER verder

Column Piet Leroy: Litteken

"En nu mijn litteken nog," beveelt mijn zevenjarige dochter me kordaat terwijl ik haar tengere jongemeisjeslijf van kop tot teen insmeer tegen de mediterrane zon.

Lees HIER verder

Powered by e-Vision