Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
  

Op donderdag 9 juni 2022 is bij De Vlinderstichting in Wageningen de prijs voor de BovensteBeste Bermbeheerder 2022 uitgereikt aan Jaap Mekel.

Bevlogen

Namens de jury roemde Dick Oosthoek de bevlogenheid van Mekel. Mekel op zijn beurt gaf aan veel waarde te hechten aan deze eretitel. Hij verwacht dat deze hem een flinke steun in de rug zal geven bij het uitdragen van het 'Mekelogische' groenbeheer dat hij heeft ontwikkeld. BovensteBeste Bermbeheerder 2020 André Kleinwee, die het stokje overdroeg, kon dit alleen maar beamen: de titel leverde afgelopen twee jaar heel veel belangstelling en bezoekers op voor zijn beheer in Gemeente Gouda. Beiden waren het erover eens dat het delen van de kennis over ecologisch beheer een belangrijk aspect van het werk is.

Lees verder

Vier kandidaten

De Vlinderstichting organiseerde in samenwerking met Stichting Groenkeur voor de tweede keer deze verkiezing. Drie gemeentelijke beheerders (Merlijn Hoftijzer - Breda, Frank Verhagen - Eindhoven en Martijn de Greef - Gemert-Bakel) en ecologisch hovenier Jaap Mekel (Mekelogisch Beheer) waren door de jury geselecteerd uit de nominaties, waarna het publiek kon kiezen wie de BovensteBeste Bermbeheerder 2022 werd. Dat werd dus Jaap Mekel.

Lees verder

Inzet voor biodiversiteit

Uiteraard hebben ook de andere genomineerden de nodige stemmen gekregen. Zij zetten zich allemaal vol overtuiging in voor de biodiversiteit van de bermen in hun gemeente, maar Jaap Mekel is degene die zich BovensteBeste Bermbeheerder 2022 mag noemen. En uiteindelijk is de natuur de echte winnaar!

Lees verder

Bermen voor insecten

Bloemrijke bermen zijn niet alleen mooi om te zien, maar vormen ook een leefgebied voor talloze planten en dieren. Om de biodiversiteit in de bermen te bevorderen heeft De Vlinderstichting in samenwerking met Stichting Groenkeur het certificaat Kleurkeur in het leven geroepen voor het ecologisch beheer van bermen en groenstroken. 

Lees verder

Powered by AanZee