Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
Nieuwsbrief februari 2014

K&Z komt op voor de rechten van alle kinderen voor, tijdens en na een ziekenhuisbezoek. We zijn de spreekbuis voor kinderen en ouders en bevorderen de kind- en gezinsgerichtheid van de zorg.

Aankondiging: 25 jaar rechten van het (zieke) kind

Aankondiging: 25 jaar rechten van het (zieke) kind

20 november 2014 is het dan zover! Stichting Kind en Ziekenhuis organiseert in samenwerking met een aantal andere organisaties een congres dat geheel in het teken staat van het (zieke) kind. Het congres wordt geopend door kinderombudsman Marc Dullaert, gevolgd door een plenair gedeelte en werksessies. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de inschrijfdatum, geef u snel op.

Locatie: De Flint, Amersfoort

Klik op deze link om op de hoogte te worden gehouden

Preventief (zelf)onderzoek

Door de komst van het internet neemt het aanbod van preventief zelfonderzoek met een snel tempo toe. Om de kwaliteit van het groeiende aanbod vanuit het gebruikersperspectief te beïnvloeden heeft Stichting Kind en Ziekenhuis o.a. meegedacht met de NPCF, VSOP, NCV, NPV en de consumentenbond bij de ontwikkeling van een visiedocument Preventief (zelf)onderzoek. Nieuwsgierig naar dit document? Klik op de link hieronder:

Visiedocument preventief (zelf)onderzoek

Smiley nieuws

Smiley nieuws

De eerste 5 Gouden Smiley aanvragen van 2014 zijn binnen! Door de groeiende belangstelling van het kwaliteitskeurmerk, ook vanuit andere zorgdomeinen, is Kind & Ziekenhuis bezig met de ontwikkeling  van Smileys buiten het ziekenhuis zoals de kinderthuiszorg-, revalidatie- en de kinderhospice Smiley. Met trots laten wij u weten dat de eerste samenwerkingspartners hiervoor zijn gevonden. Tevens kunnen we u mededelen dat in 2014 de spoedeisende hulp Smiley wordt gelanceerd!

Lancering Participatiekompas

Lancering Participatiekompas

Kind en Ziekenhuis heeft een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de website Participatiekompas. Participatiekompas is een verzamelplek van kennis en praktijkervaringen over patiënten- en cliëntenparticipatie in onderzoek, beleid en kwaliteit van zorg. Meer lezen? Ga naar de website, zie de onderstaande link:

Participatiekompas.nl

In K&Z magazine

In K&Z magazine

In april verschijnt ons nieuwe K&Z magazine. Benieuwd naar de ontwikkelingen rondom de SEH Smiley? Hoe is het eigenlijk gesteld met de palliatieve zorg voor kinderen in Nederland? En Anorexia, welke ontwikkelingen zijn er gaande rondom de behandeling ervan? Nieuwsgierig naar deze en andere boeiende onderwerpen? Lees het allemaal in ons K&Z magazine!

Wordt donateur en ontvang ons magazine

Powered by e-Vision