Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
  

Voorjaarsvlinders

In het voorjaar ontwaken vlinders uit hun winterslaap en genieten van de eerste zon. Vlinders gebruiken de zonnestralen om op temperatuur te komen. Ze vliegen letterlijk op zonne-energie. Ook de vlinders die als pop overwinteren, komen nu langzaam tevoorschijn.

Lees verder

Herken vlinders in je tuin

Welke vlinder vliegt er door je tuin? Met deze herkenningskaart zie in snel welke vlinders en allemaal in je omgeving voorkomen. Deze stevige, duurzame uitklapkaart is ideaal om buiten te gebruiken!

Bekijken

Nomineer uw BovensteBeste Bermbeheerder

De prijs 'BovensteBeste Bermbeheerder' wordt weer uitgereikt door De Vlinderstichting in samenwerking met Stichting Groenkeur. In 2020 ging de titel naar de Gemeente Gouda met stadsecoloog André van Kleinwee. Wie wordt dit jaar BovensteBeste Bermbeheerder? Nomineer de organisatie, instantie of persoon die volgens jou het beste bezig is voor biodiversiteit in de bermen. 

Nomineer!

Kennisspecial: Soorten herkennen en beschermen

Ben jij (of ken jij) iemand tussen de 18 en 27 jaar oud? Wil jij (meer) kennis opdoen over alle mooie soorten in Nederland? En vind je het leuk daarnaast ook zelf aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor onze Kennisspecial: Soorten herkennen en beschermen.

Meer lezen en aanmelden

Voorjaarsbloeiers

Vlinders leven van nectar, een zoete stof die in bloemen zit. Vooral de vrouwtjes hebben het nodig om eitjes aan te maken. Welke nectarplanten zijn goed voor deze tijd van het jaar? Lees onze tips!

Tips nectarplanten

Vlinderstand 2022

Zowel het Netwerk Ecologische Monitoring als het libellenmeetnet bestaan dit jaar 25 jaar. We weten inmiddels hoe belangrijk het is dat duizenden vrijwilligers gegevens verzamelen over hoe het gaat met onze natuur. Alleen op basis van die gegevens kunnen de juiste beleids- en beheerkeuzen gemaakt worden. In deze Vlinderstand kunt u voorbeelden lezen van onze inbreng daarbij.

Download de vlinderstand

Aflevering 2 Podcast Toekomst voor natuur

In deze podcast gaat Anthonie Stip voor De Vlinderstichting op zoek naar toekomst voor natuur in de Lage landen. Welke plek heeft natuur in onze samenleving? En wat is natuur eigenlijk? De tweede aflevering gaat over het verlangen naar wildernis: Liesbeth Bakker over wilde natuur en rewilding

Beluister de tweede aflevering

Powered by AanZee