Bekijk de online versie.
Nieuwsbrief Naar 18 jaar -    

Poster en Banner generator online

Poster en Banner generator online

Met de poster en banner generator kan iedereen op makkelijke wijze achter zijn computer of met mobiele telefoon zelf een ontwerp van een NIX18 poster aanpassen met een eigen tekst en foto. De poster kan ook met een eenvoudige handeling verspreid worden via Facebook en Twitter. En het biedt de mogelijkheid om banners in de meest gangbare formaten te maken. Ook hierbij bestaat de mogelijkheid de banner online te plaatsen en via mobiele telefonie te verspreiden.

Kijk op www.naar18jaar.nl/toolkit/algemeen

Evenementen

Evenementen

Bij veel evenementen en festiviteiten, landelijk en lokaal, wordt NIX18 ingezet. Voorbeelden van materialen die hierbij ingezet kunnen worden zijn polsbandjes, dranghekspandoeken, hesjes voor schenkers of beveiliging, posters etcetera. Kijk op de website naar18jaar.nl voor een aantal voorbeelden.
 

Bekijk de voorbeelden

Voor het eerst zonder ouders op vakantie….

Voor het eerst zonder ouders op vakantie….

Tien dagen feesten in Griekenland? Met een bus vol jongeren naar Spanje? Hoe ga je het gesprek aan met je kind over alcohol en seks? Trimbos, Soa Aids Nederland en Rutgers WPF hebben voor ouders een korte voorbeeldfilm gemaakt. Hoe maak je vakantie afspraken met jouw kind?
 

Kijk op www.hoepakjijdataan.nl

Introductiedagen Amsterdam

Introductiedagen Amsterdam

Studentenverenigingen krijgen dit jaar voor het eerst te maken met studenten aan wie geen alcohol of tabak verkocht mag worden en die geen alcohol bij zich mogen hebben in de openbare ruimte, ook niet tijdens de introductiedagen. De voorzitters van verschillende studenten introductiecommissies uit Amsterdam (VU, UvA en HvA) hebben het landelijke NIX18 team benaderd  om te bespreken hoe ze studenten kunnen ondersteunen om zich aan de wet te houden. NIX18 gaat hen in elke geval ID-bandjes geven voor alle studenten boven de 18 jaar. Deze krijgen studenten bij hun eigen introductieweek-aanmeldbalie op vertoon van hun ID-bewijs. Hiermee kunnen verstrekkers op alle locaties in de introductieweek makkelijk en op eenduidige wijze controleren of iemand 18 jaar of ouder is en dus alcohol of tabak mag worden verkocht.